چیلر دستگاه لیزر چیست

 

چیلر دستگاه لیزر چیست؟

عملکرد صحیح دستگاه لیزر با پروسه خنک کاری آن ارتباطی مستقیم دارد. چیلر لیزر یکی از قطعات دستگاه لیزر است که به این منظور در دستگاه به کار برده می شود. این قطعه نقش مهمی در خنک کردن تیوب و کنترل دمای آ ب و در نهایت عملکرد بلند مدت دستگاه لیزر دارد.

در کاربردهایی که به کنترل دقیق حرارت و یا درجه حرارت های زیر صفر نیاز باشد، استفاده از چیلر لیزر بهترین راه است. برشکاری، جوشکاری، لحیم و … از جمله این کاربردها هستند. در این موارد چیلر لیزر به عنوان خنک کننده بخش های درگیر دستگاه عمل می کند و از طریق کاهش دمای آب و پمپاژ آن به مدار، به خنک کردن دستگاه کمک می کند.

مزایای چیلر دستگاه لیزر چیست؟

چیلر دستگاه لیزر چیست

امکان جابه‌جایی: دستگاه چیلر باید قابلیت جابه‌جایی با پایه‌های چرخ‌دار را داشته باشد تا در صورت نیاز برای حمل و نقل آسان و تغییر مکان از آن استفاده شود.

استفاده از جریان آب: چیلرهای آب به عنوان جریان خنک‌ کننده مناسب برای دستگاه‌های لیزر با توان متوسط تا قدرتمند شناخته می‌شوند.

سیستم‌های هشداری: وجود سیستم‌ها و آلارم‌های هشدار برای کنترل دمای دستگاه چیلر از آسیب به دستگاه لیزر جلوگیری می‌کند.

نمایشگر دیجیتال: نمایشگر دیجیتال دمای آب را به صورت دوره‌ای نشان می‌دهد و اپراتور را در جریان تغییرات دمای دستگاه قرار می‌دهد.

میزان صدا: میزان صدا بر اساس واحد dB دسی‌بل تعیین می‌شود تا اپراتور بتواند میزان صدای دستگاه را ارزیابی کند.

پنجره کنترل سطح آب: برای کنترل سطح آب در دستگاه، یک پنجره کنترل در نظر گرفته شده است

مشکلات کارکرد چیلر دستگاه لیزر چیست؟

چیلر دستگاه لیزر چیست

خطای E1

این خطا نشان‌دهنده دمای بیش از حد مجاز در اتاق است. این خطا معمولا به نقص‌های موجود در سیستم گرمایشی و تعمیرات نامناسب آن بازمی‌گردد یا ممکن است به دلیل نصب نادرست تجهیزات یا تنظیم ناصحیح یا معیوبی قطعات مربوط به سیستم گرمایشی ایجاد شود.

خطای E2

نشان‌دهنده دمای بیش از حد مجاز آب در چیلر است. این خطا معمولا به وجود اشکالات در سیستم آب خنک کننده بازمی‌گردد. این اشکالات ممکن است به دلیل کمبود آب، مشکل در سیستم پمپ آب، عدم تعویض دوره‌ای فیلترهای آب یا خرابی در سیستم سنسور آب ایجاد شود.

خطای E3

نمایانگر دمای کمتر از حد مجاز آب در چیلر است که یکی از خطاهای رایج خنک‌کننده چیلر است. این خطا به دلیل اشکال در کمپرسور و سیستم فشار ایجاد می‌شود و دلایل دیگر آن ممکن است شامل فشار بالا یا پایین سیستم، معیوبی کمپرسور یا ایراد در شیرهای فشار باشد.

خطای E4

به معیوب بودن سنسور تشخیص دمای اتاق اشاره دارد که ممکن است به دلیل ایرادات در سیستم کنترل الکترونیکی یا معیوبی مدارهای الکترونیکی دستگاه ایجاد شود.

خطای E5

نشان‌دهنده معیوب بودن سنسور تشخیص دمای آب است که ممکن است به دلیل معیوبی فیلترهای هوا، کارکرد نامناسب موتورهای فن یا کمبود هوای تازه در سیستم جریان هوا و فیلترهای هوای خنک کننده ایجاد شود.

معرفی انواع چیلر دستگاه لیزر چیست؟

چیلر دستگاه لیزر CO2

نوعی سیستم خنک‌کننده در دستگاه لیزر CO2 است که به منظور خنک سازی این دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع چیلر برای کنترل و مدیریت دما در دستگاه لیزر CO2 استفاده می‌شود. وظیفه اصلی این چیلر، خنک کردن قطعات کلیدی دستگاه لیزر CO2 مانند لیزر و دستگاه تولید یا منبع لیزر است.

چیلر تراکمی هواخنک

چیلر دستگاه لیزر چیست

این چیلر دارای فن‌های خنک کننده بوده و با استفاده از برج خنک کننده و جریان آب، خنک کردن کندانسور را انجام می‌دهد. ین نوع چیلر از فن‌ها برای جریان هوای سرد بر روی سطح گرم صرفه‌جویی می‌کند. هوا از طریق فن‌ها به داخل چیلر می‌وزد و از طریق یک سیستم تراکمی، هوا خنک شده و به محیط خارجی باز می‌گردد. این نوع چیلر معمولا برای سیستم‌های خنک کننده کوچک‌تر مانند سیستم‌های تهویه هوا در ساختمان‌ها یا سیستم‌های خنک کننده مخازن کاربرد دارد.

مینی چیلر دستگاه لیزری

چیلر دستگاه لیزر چیست

مینی چیلر یک دستگاه سرد کننده آب است که پس از سرد کردن، آب سرد را با پمپ جهت مصارف سرمایشی پمپاژ می‌کند. اگر این دستگاه به عنوان سیستم سرمایش ساختمان مورد استفاده قرار بگیرد، آب سرد با پمپ به فن کویل‌ها یا هواسازهای درون ساختمان پمپاژ می‌شود و در آنجا عمل سرمایش هوا را انجام می‌دهد. اگر این دستگاه به عنوان سیستم سرمایش صنعتی استفاده شود، آب سرد وارد یک مبدل حرارتی یا دستگاه صنعتی مورد نظر شده و دمای آن را کاهش می‌دهد. پرکاربردترین نوع این سیستم، مینی چیلر تراکمی هوا خنک است که از فن خنک کننده برای خنک کردن کندانسور استفاده می‌کند و بدون مصرف آب عمل می‌کند. 

بهترین چیلر دستگاه لیزر چیست؟

چیلر مدل CW5000

چیلر مدل CW5000 از شرکت S&A مناسب برای دستگاه‌های برش لیزر است و دارای ویژگی‌های مثل ولتاژ 220 ولت، فرکانس 50 هرتز و عمر طولانی است. 

چیلر مدل CW5200 چیلر CW 5200 از شرکت S&A یکی از محصولات با توان بیشتر برای دستگاه‌های مختلف است. این چیلر از مدل 5000 (مقایسه چیلر CW5000 و CW5200) با کمپرسور قوی‌تری تفاوت دارد. این دستگاه دارای ویژگی‌های زیر است: 

عمر طولانی

کاربری آسان 

کنترل هوشمند دما 

دارای آلارم‌های مختلف 

چیلر مدل CWFL1500

چیلرهای سری CWFL، چیلرهای چند منظور هستند که برای کنترل دمای سورس لیزرهای فایبر به صورت هم‌زمان در محدوده تعیین شده استفاده می‌شوند. این چیلرها شامل انواع مختلفی از سیستم‌ها مانند 30w dc، 50w dc، 100w dc، پمپ دیافراگم و پمپ هستند و در ولتاژ 220 ولت و 60 هرتز کاربرد مناسبی دارد.

اجزای تشکیل دهنده چیلر لیزر

چیلر دستگاه برش لیزر مجهز به یک ورودی و یک خروجی است. برای دستگاه های لیزر دو هده، این قطعه دارای دو ورودی و خروجی تعبیه شده می باشد. سیستم خنک کننده تمام چیلرهای لیزر مانند هم نیستند. در برخی از انواع دستگاه لیزر، از سیستم خنک کاری کولرهای گازی و در برخی از سیستم آب سردکن استفاده می شود.

اجزای مختلف این قطعه عبارتند از:

ورودی آب خنک کننده

خروجی آب خنک کننده

هشدار دهنده ترمینال خروجی

سوکت برق

خروجی هوا

ورودی مخرن آب

چراغ خطای فشار آب

آب سنج

کمپرسور

نحوه کارکرد چیلر دستگاه لیزر

چیلر دستگاه لیزر بر اساس یک چرخه جذب و دفع گرما توسط مبرد عمل می کند. مبرد ضمن دریافت گرما با دبی و دمایی مشخص، از سمت دیگری آن را دفع می کند. برای جذب گرما در دستگاه، از ترکیب آب و اتیلن گلیکول، آب دیونیزه و آب آشامیدنی استفاده می شود. گرمای جریان یافته توسط پمپ چیلر به چرخه تبرید ارسال می شود و در نهایت از محیط دستگاه خارج می گردد.

نکات مهم نگهداری از چیلر دستگاه لیزر

 با توجه به اهمیت این قطعه به عنوان یک سیستم خنک کننده و تامین کننده کارکرد طولانی مدت دستگاه، لازم است تا برخی از مهم تربن نکات مراقبتی از این قطعه مدنظر قرار گیرد:

در صورت عدم استفاده از دستگاه برای مدتی طولانی لازم است تا آب چیلر تخلیه شود. علاوه براین، در این شرایط بهتر است چیلر لیزر در مکانی خشک و دارای تهویه قرار داده شود.

از آب مقطر در داخل دستگاه استفاده شود.

آب موجود در دستگاه به صورت ماهانه تعویض گردد.

در زمانی که دستگاه فاقد آب است، از روشن شدن آن جلوگیری شود.

برای استفاده از دستگاه لیزر در فصل سرد، حتما از ضد یخ در چیلر دستگاه استفاده شود. 

کنترل مرتب دمای آب داخل دستگاه ضروری است. 

تمیز کردن درب توری خنک کننده دستگاه به طور منظم انجام شود. این کار از ورود اجسام جامد به مخزن جلوگیری می کند.

ظرفیت خنک کنندگی دستگاه چیلر لیزری چقدر است؟

چیلر دستگاه لیزر چیست

تعیین ظرفیت خنک‌کنندگی چیلر لیزر از اهمیت بالایی برخوردار است و برای انتخاب این تجهیز باید مدنظر قرار گیرد. ظرفیت خنک‌کاری چیلر دستگاه لیزر، مقدار گرمایی است که باید از دستگاه خارج شود و به صورت BTU/hr یا تن تبرید بیان می‌شود. این معیارها به کمک ضرب کردن مقدار کیلووات ظرفیت چیلر در عدد 0.284 محاسبه می‌شوند.

دلایل استفاده چیلر دستگاه لیزر چیست؟

پرتو‌های لیزر در طول استفاده مداوم گرما زیادی تولید می‌کنند که می‌تواند به ترک‌ خوردگی و خمیدگی تیوب شیشه‌ای و کاهش کیفیت پرتوهای لیزر منجر شود. حفاظت از دستگاه‌های لیزر ضروری است؛ زیرا این دستگاه‌ها قیمت بالایی دارند و آسیب به اجزای آن‌ها می‌تواند هزینه‌های زیادی به همراه داشته باشد. استفاده از چیلر حتی برای دستگاه‌های لیزر با توان کم نیز ضروری است.

پارامترهای کلیدی برای خرید چیلر لیزر

چیلر لیزر از تجهیراتی است که برخی از تولیدکنندگان آن را همراه دستگاه عرضه می کنند. در برخی موارد هم با توجه به ویژگی های دستگاه و بار سرمایش مورد نیاز، انتخاب را به عهده خریدار می گذارند. خرید و نصب چیلر تنها بخش کوچکی از هزینه های خرید دستگاه لیزر است. اما وجود آن برای افزایش عمر دستگاه و صرفه جویی در هزینه ها اهمیت بالایی دارد.

اولین گام در خرید چیلر دستگاه لیزر چیست؟

تعیین توان، دمای آب ورودی و خروجی و شدت جریان از مهم ترین معیارهایی هستند که در انتخاب این قطعه باید مدنظر قرار داد. به طور معمول، سه ویژگی ذکر شده در کاتالوگ دستگاه لیزر درج می شود. علاوه بر این سه مورد، فاکتورهای زیر هم برای خرید این سیستم خنک کننده باید مورد توجه قرار گیرند:

هماهنگی توان لیزر و ظرفیت چیلر

هزینه نصب

ایمنی و مکانات کنترلی چیلر لیزر

گارانتی و خدمات پس از فروش

نصب چیلر لیزر و نکات مربوط به آن

چیلر دستگاه لیزر چیست

نصب چیلر دستگاه نیاز به تخصص خاصی ندارد. با توجه به یکسری نکات می توان به راحتی این قطعه را در دستگاه برش لیزر نصب کرد:

پیش از نصب چیلر، باید از سالم بودن دستگاه و قطعات جانبی آن اطمینان حاصل کرد.

با باز کردن درب ورودی آب، مخزن آن به تدریج پر شود.

ورودی آب به خروجی دستگاه و خروجی آب به ورودی لوله دستگاه متصل شود. بعد از انجام مراحل فوق، با اتصال دستگاه و روشن کردن کلید پاور آن، پمپ شروع به کار کردن می کند. در اولین مرحله ممکن است حباب های زیادی در لوله هدایت کننده مشاهده شود؛ بعد از مدتی از کارکرد دستگاه، این مشکل حل می شود.

با روشن شدن دستگاه برای اولین بار، باید لوله های آب جهت نداشتن نشتی چک شود.

با روشن شدن چیلر، آب داخل لوله جایگزین هوا می شود. برای شروع کار بهتر است میزان آب به قسمت سبز رنگ برسد. 

نکات خرید چیلر دستگاه لیزر چیست؟

در خرید دستگاه چیلر برای دستگاه برش لیزر، نکاتی از قبیل تناسب توان لیزر و ظرفیت چیلر، هزینه نصب و خرید، الزامات چیلر و امکانات آن باید مد نظر قرار گیرد. انتخاب چیلر با ظرفیت مناسب و امکانات کنترلی و ایمنی مناسب می‌تواند به بهبود عملکرد و حفاظت از دستگاه لیزر کمک کند. قبل از خرید یک دستگاه چیلر لیزری، برخی از نکات مهمی که باید در نظر گرفته شوند عبارت‌اند از:

نیازهای حرارتی

باید نیازهای حرارتی دستگاه لیزری را به دقت مورد بررسی قرار داده شود تا در نهایت یک چیلر با ظرفیت مناسب برای تبادل حرارت با دستگاه لیزر انتخاب شود.

توان و ابعاد

توان و ابعاد چیلر انتخابی، باید با نیازهای دستگاه لیزری سازگار و به طور کامل قادر به خنک‌ سازی دستگاه باشد.

کیفیت و قابلیت‌ها

در مرحله خرید چیلر لیزر، توان، دمای آب ورودی و خروجی، شدت جریان، هماهنگی با توان لیزر، هزینه نصب، ایمنی، کنترل، گارانتی و خدمات پس از فروش از موارد حیاتی برای انتخاب مطمئن و صحیح محصول است.

هزینه‌های نگهداری

هزینه‌های نگهداری و تعمیرات مداوم چیلر نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که باید در نظر گرفته شود تا بتوان از طول عمر و عملکرد بهینه آن برخوردار شد. 

سخن آخر

عملکرد صحیح دستگاه لیزر با پروسه خنک کاری آن ارتباطی مستقیم دارد. چیلر لیزر یکی از قطعات دستگاه لیزر است که به این منظور در دستگاه به کار برده می شود. این قطعه نقش مهمی در خنک کردن تیوب و کنترل دمای آ ب و در نهایت عملکرد بلند مدت دستگاه لیزر دارد. در کاربردهایی که به کنترل دقیق حرارت و یا درجه حرارت های زیر صفر نیاز باشد، استفاده از چیلر لیزر بهترین راه است. برشکاری، جوشکاری، لحیم و … از جمله این کاربردها هستند. در این موارد چیلر لیزر به عنوان خنک کننده بخش های درگیر دستگاه عمل می کند و از طریق کاهش دمای آب و پمپاژ آن به مدار، به خنک کردن دستگاه کمک می کند.

Leave a Reply Cancel reply

ASK
0